11 Şubat 2012 Cumartesi

Gelecek...



Galatasaray Medical Park bu sezon muhteşem bir performansa imza atıyor. Ligde play-off finali oynama ihtimali yine çok yüksek. EL'de son 8'e kalma şansı oldukça arttı ve artık son 4 şansı konuşuluyor bizim için. Ve tüm bunları oldukça kısıtlı bir bütçeyle yapıyor bu takım. Galatasaray MP'nin bütçesi 9 ile 10 milyon TL arasında. Pek çok EL takımının altında. Bu'da gelecek sezon'da EL'ye katılması garanti görülen, hatta yeni A lisans adaylarından biri olan takımın bütçesinin muhakkak arttırılması gerektiğini gösteriyor. Takımın bütçesinin en kötü ihtimalle 13-15 milyon TL seviyesine çıkarılması gerek. Peki bütçeyi arttırmak için neler yapılabilir? İşte bu postta konuyla ilgili naçizane önerilerimizi sunacağız.


1 - Mümkünse bir isim sponsoru daha bulunabilir. Takımın ismi Galatasaray MP Pegasus, Galatasaray MP Toyota, Galatasaray MP Unilever, Galatasaray MP Diversey vs şeklinde olabilir. (İsimler örnektir)

2 - Bu konuda tekliflerin kapımıza, ayağımıza gelmesini beklemek yerine gerekirse raporlarımızı ve tekliflerimizi çantamıza koyup biz şirketlere gitmeliyiz. Söz konusu olan Galatasaray'a hizmetse pekala bu yapılabilir.

3 - Şubenin başına kulüp içinden, yönetim kurulundan yada dışarıdan görevlendirme yoluyla kim gelirse gelsin muhakkak basketbolun içinden gelmiş, camiayı, basketbol dünyasını bilen, tanıyan, yöneticilik tecrübesi olan ve ilişkileri güçlü biri olmalı.

4 - Bilet fiyatları gayet makul ve uygun. Şu an 12 lira olan bilet fiyatları gerekirse 15 liraya çıkarılabilir. Kombine satışını teşvik edecek, cazip hale getirecek kampanyalar da düzenlenmeli.

5 - Daha fazla basketbol taraftar ürünü üretilmeli ve store'larda satışa sunulmalı. Çeşitli kampanyalarla, promosyonlarla satışlar teşvik edilmeli.

6 - Yani salon projesi hızlandırılmalı. Önümüzdeki 2 yıl içinde inşaatına başlanması sağlanmalı.

7 - Oyuncularla uzun süreli sözleşmeler yapılmalı. Bu sayede hem uzun süreli takım düzeni ve sistemi oluşturularak istikrar ve süreklilik sağlanmalı, hem de oyuncu satışından da gelir elde etme sisteminin temelleri atılmalı.

8 - Basketbol scouting sistemi kurulmalı. Bunun için etkin ve planlı şekilde çalışacak bir ekip kurulmalı.


Bunlar gibi pekçok çözüm yöntemi, proje ortaya konulabilir. Bunların gerçekleştirilmesinin hiç kolay olmadığını da biliyorum. Zaman, emek, çaba, para, koordinasyon, takım çalışması, organizasyon. Çok fazla şey gerektiriyor. Ama Galatasaray'ın geleceği için ve başkan Ünal Aysal'ın göreve gelmeden önce adaylık konuşmasında söylediği gibi "dünya çapında başarıda süreklilik" için bunlar gerekli.

1 yorum:

Fırat Durmaz dedi ki...

İsmail 1. Madde olmaz en fazla Pegasus alınır o da uçuş sponsoru falan tarzı bir şey olur başka isim hakkı olmaz.Onun dışında herşeye katılıyorum