27 Şubat 2012 Pazartesi

SON MAÇLARA KALAN FİNAL - EİGHT


    Euroleague'de 2 takımımız F8 (final - eight) ihtimalini son maça bıraktı. Türk basketbolu için 2 büyük final. 2'de 2 olaganüstü olur. 2'de 1 güzeldir. 2'de 0 dogal olarak hüsran olur.Hafta içi, Fenerbahçe aslında biraz şanslıydı. Daha dogrusu bu sene Euroleague'de şansı epey yağver gitti. Bu şansları geçen seneki şanssızlıklarının diyeti de olabilir tabi.Şaka bir yana, Fenerbahçe'nin Kazan'ı yenmesi için 1.5 periyot oynaması yetti. Kazan esasen çok enterasan bir takım. Dış oyuncuları ne kadar kaliteliyse iç oyuncuları da bir o kadar kötü. Tabii Vermeyenko hariç. Hazırda Domercant etkisiz kalmış, 3 faulü erken yapmış, maçtan çok kopuk oynamış. Fenerbahçe'nin bu takımı çok rahat yenmesi lazımdı.Hucumda sürekli Kazan'ın pota altını zorlayıp,savunmada topa baskıyı etkili yapıp, iyi bir adam adama savunma bu kötü Kazan'a karşı 20 fark yapardı. Bu kötü kazan diyorum çünkü Kazan çok daha iyi oynayan, çok etkili bir takım. Özellikle Siena maçında harika oynamışlardı. Lakin Fenerbahçe'nin durumu da hiç iç açıcı degil bu sezon. O sorunlara çok girmeyeyim çıkamayız. Şimdi önümüze bakmak lazım.


    Fenerbahçe'nin çıkma ihtimali şu şekilde. Pana deplasmanda Kazan'ı yenecek. Fenerbahçe'de deplasmanda Milano'yu yenecek. Milano yabana atılacak bir takım degil. Bourousıs,Fotsis,Bremer ve Nıcolo gibi önemli oyuncuları var. Son Pana maçını da kazandılar.FB'nin içerde ve dışarda yenildigi takım. Medyada Kazan maçı öncesi öyle birşey gösterildi ki Kazanı yenersen F8 cepte,Milano'yu zaten yenersin. Milano son dönemlerde toparlanan bir takım ve yaklaşık 20 milyon dolarlık bir takımdır. Kazan maçı başlamadan önce aklımdan geçirdim. FB bu maçı kazanabilir ama Milano maçı şüpheli diye. Sonuç olarak FB'nin işi çok zor.Milano bireysel oyuncu yetenekleriyle daha çok iş yapan bir takım,biraz öncede bahsettigim o önemli oyunculara baskı kurmalı,kesinkle iyi savunma yapmalı.Pota altında Fenerbahçe'nin ciddi sıkıntıları var.Milano'da bu bölgede oynayan Bourosıs çok etkili bir oyuncu buraya çok dikkat etmeli.Hucumda topu paylaşarak oynamalı.Yani öyle geçmiş dönemlerdeki gibi topu 15 saniye bir kişi elinde tutup sonra hucum etmeye devam ederse kaybedecektir. Onun dışında da direk kendi göbegini kendisi kesmeyecek.


    Biraz da Euroleague'de sezonun takımından bahsedelim.Galatasaray Medical Park.Elemelerden buraya gelip taraftarının büyük destegiyle daha ilk sezonunda F8 ihtimalini son maça kadar getiren Galatasaray ayaga kalkılıp alkışlanır. Buserüvende çok fazla hikaye var.Dedigim gibi detaya girmeyecegim. Bu sezon degerlendirmesi degil. Sadece F8 için,evinde hiç yenilmemesi Galatasaray'ı bu noktalara getirdi.
Son maçında Efes'i çok rahat yenen Galatasaray SON TOPA KADAR yunanistanda mücadele edecektir. Galatasaray'ın bana göre tek avantajı kendi göbegini kendi kesecek olması.Yenerse veya 1 sayıyla yenilirse F8'e adını yazdıracak. Biz taraftar olarak yuhalamak yerine yinede takımımızı alkışlayıp, bize bu heycanları yaşattıgı için teşekür edecegiz. Yalnız bir coşku daha bize armağan edelerse o zamanda kutlamayı büyük yaparız.Bu takım aslında 8 milyon dolara kurulsa da ben düz hesap 10 diyeyim. Seneye bu bütçe artacaktır. En kötü 15 milyon dolar olacagı konuşuluyor. Lakin bu tabii gelecek sezonun konusu. Sadece şuna deginmek istedim. Kadro İSTİKRARI bozulmadan üzerine eklenecek degerli parçalarla, seneye hedef herhalde F4 veya final olur.Sonuç olarak Galatasaray Olympiakos'u yenebilir.Nasıl yener.Her zamanki savunmasını 40 dk boyunca yapmalı,35 dk yapması bile yetmeyebilir.Spanoulis gibi çok etkili bir lider oyuncuları var.Göksenin'e ve Jamon'a savunma anlamında büyük iş düşüyor.Hucumda Galatasaray illaki istedigi sayıları bulacaktır.Çünkü ezberlenmiş,alışkanlık haline gelmiş boş atışları bulan hucum setlerimiz var.F8'in anahtari 40 dk iyi savunmada ve akıllı oynamada.




    Son olarak şuna da deginecegim. Galatasaray herkese SAYGIYI ögretti. Bir eski basketbolcu "Galatasaray top 16'dan 1 galibiyet alsın ben onları EL şampiyonu kabul edecegim" demişti. Bu tarz bir kaç yorum oldu ama sonunda herkes SAYGIYI ögrendi. Bir FB'li eski basketbolcunun gözünde bile EL ŞAMPİYONU olarak görünüyorsak ne mutlu bize...  

Hiç yorum yok: