28 Aralık 2011 Çarşamba

Top 16'da Sahne Zamanı...



Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük basketbol organizasyonu olan Euroleague'de, grup maçlarının tamamlanmasının ardından Top 16 aşamasına gelindi. Kuralar bugün saat 14.00'da Barcelona'da çekilirken, bizde ekran başında heyecanlı bekleyişe dahil olduk. Euroleague'de mücadele eden 3 takımımızın da top 16'ya kaldığı sezonda, İspanya'dan sonra (4 takım) top 16'ya en fazla takım gönderen ülke olduk aynı zamanda. Çekilen kura sonucu gruplar şu şekilde oluştu.

E Grubu
Galatasaray Medical Park - Anadolu Efes - CSKA Moskova - Olympiakos

F Grubu
Real Madrid - Montepaschi Siena - Unicaja Malaga - Bilbao Basket

G Grubu
Panathinaikos - Emporio Armani Milano - Unics Kazan - Fenerbahçe Ülker

H Grubu
Regal Barcelona - Zalgiris Kaunas - Bennet Cantu - Maccabi Electra


Galatasaray E grubuna düştüğü için açıkçası diğer gruplar beni pek ilgilendirmiyor. E grubu ve Galatasaray'ın yapabileceklerine dair konuşabilirim ancak. Oldukça zor ama gayet güzel bir kura bana göre. CSKA EL'nin favorilerinden ama AK-47'yi (Andrei Kirilenko) kaybettiler;
ki bana göre takımın yüzde 25'i gitti. Olympiakos zaten bu sene hem paradan hem taraftardan yoksun. Ama Top 16'ya kalabilmelerini sağlayan şeyin EL tecrübeleri olduğunu unutmamak lazım. Yine de bizim gibi bir taraftarın önünde oynama alışkanlıkları yok. Korkabilirler. Bu ciddi avantaj. Efes ligde lider ama ciddi manada kadro verimliliği sıkıntısı yaşıyorlar. Ersan gitti, Vuyacic hala beklenenin biraz altında. ABD'li oyuncuları Kinsey sakatlıktan nasıl dönecek belli değil.

Kural basit, içerdeki maçları kaybetme dışarıdan da en az 1 galibiyet çıkar. Olursa eğer, biz buradan çıkarız. Fikstür'de bir hayli lehimize. Efes(D), Olympiakos, Cska(D), Cska, Efes, Olympiakos(D)

Final Four'un İstanbul'da olacağını düşünürsek motivasyon açısından da bir artımız olduğumuz söylemek gerek. Yolumuz açık, şansımız bol olsun.

Hiç yorum yok: