30 Aralık 2011 Cuma

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez...


3 Temmuz'dan bu yana devam eden şike soruşturması kapsamında; TFF'nin, karar almayı sürekli ertelemesi, talimatlarda açıkça yer alan yaptırımları uygulamaktan özenle imtina etmesi ve son olarak, başta Fenerbahçe olmak üzere, şikeye karıştığı iddia edilen süper lig kulüplerinin geleceği hakkında karar alınması için, "Olağanüstü Genel Kurul" kararı alması sonrası, sürecin başında "Bu Ateş Üfleyek Sönmez" diyerek el birliğiyle ve daha kararlı bir şekilde bu sorunun çözülmesi gerektiğini dile getiren, ve süreç boyunca bu yönde açıklamalar yapan Galatasaray son darbesini dün indirdi.

Akşam saatlerinde resmi sitesinden oldukça sert bir açıklama yapan Galatasaray'ın, açıklamasında dikkat çekici noktalar şöyle;

1 - 3 Temmuz'dan bu yana Türk futboluna hakim olan kargaşa içerisinde Türk sporunun en önemli ve köklü camiası olarak sürekli yapıcı, uluslararası kurallara uygunluğa, ahlaka, etik kurallar ve prensiplere davet edici anlayışımızı, gerek kamuoyu önünde gerekse kapalı toplantılarda ısrarla dile getirdik.

2 - Yaratılan suni gündemler, tartışmalar, konuyu etik kurallardan, ilkesiz ve prensipsiz bir şekilde hâl ve üstünü örtme çabalarının karsısında, Türk futbolunun değerini, potansiyelini ve geleceğini gözeten adil ve yapıcı bir duruşla cevap vermeye çalıştık.

3 - ... Türk futbolunun ekonomik konularını adeta tehdit olarak ortaya koyanlara da çok net bir şekilde ahlak, prensip, ilke ve kuralların tartışılamayacağını defalarca teyit ettik.

4 - Galatasaray’ın bir hatasında, resmî internet sayfalarını "sonuna kadar takipçisiyiz" diye açanlara, her türlü tahrike rağmen cevap vermemeyi yeğlemiştir.

5 - Ancak bugün görüyoruz ki, TFF, nedeni çok iyi anlaşılan ama dillendirilmeyen bir şekilde, yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, daha önceden senaryosu hazırlanmış bir şekilde, genel kurula devretmektedir.

6 - Adeta genel kurulu, adaleti yerine getirmesi için, dünya hukuk tarihinde konuya taraf olanların oy kullandığı ilk jüri olacak şekilde bir role soyundurmuştur.

7 - Türkiye Futbol Federasyonu özerktir. Genel Kurulu'nun seçtiği başkan ve yönetim kurulunun yetkileri ve sorumlulukları bellidir. Bu yetki ve sorumluluklar, başkasına devredilemez, sorgulanamaz. Kuralları esnetmek ve çarpıtmak, ciddi hiçbir kurumda olmayacağı gibi, futbol kurumunda da tartışılamaz. Yetkisini kullanmayıp genel kurulu göreve çağırmanın tarifi tek kelime ile yetersizliktir ve sebebi de kamuoyunca malumdur.

8 - Avrupa futbolunun yöneteni bellidir. Kısa bir zaman önce ortada gizlilik kararı olmasına rağmen, sert bir müeyyide uygulamaktan imtina etmeyen UEFA’nın, korkarız ki, bu yeni yaklaşım ile Türk futboluna müeyyide uygulama riskiyle karşı karşıya kalınabilecektir.

9 - Ortaya konulan stratejinin Türk futboluna vereceği zararın sorumluluğu bugün de, yarın da ve tarih önünde bugünkü stratejileri yapanların, şu andan itibaren hukuksal olarak yapılması zorunlu, ancak yanlış olan Genel Kurul'da, umarız açık oylama ile Türk spor kamuoyunun gözleri önünde, bu doğrultuda oy verenlerin olacaktır.

10 - Galatasaray Spor Kulübü, Türk sporunun ancak rekabetçi bir ortamda gelişebileceğini bilir ve bu ortamın varlığını destekler. Ancak bu desteği verirken yukarıda dile getirdiğimiz tehlikeler ve ilkeler konusunda tavizsiz duruşunu sergilemeyi gerek camiasına gerek Türk Sporu'na karşı en temel sorumluluklarından biri olarak görür.


Yazının bazı satır başları böyleyken, açıklamanın şüphesiz en önemli ve dikkat çekici kısımları 4, 5, 6 ve 9. maddelerde okuduklarınızdır. Süreç giderek kızışıyor. Galatasaray Kulüpler Birliği'nden çekilmeyi düşünüyor. İlerleyen günler çok şeye gebe. Bekleyelim ve görelim. Kazanan daima temiz futbol isteyen ve bunun için çabalayanlar mı olacak, yoksa kendi çıkarları uğruna Türk futbolunu uçurumdan aşağı yuvarlamaya çekinmeyenler mi?

Kulübün yaptığı açıklamanın tam metnini şuradan okuyabilirsiniz. Görüşleriniz için de GSFans.org | GALATASARAY--KAMUOYUNA DUYURU 29.12.2011 başlığımızı ziyaret edebilirsiniz.















Hiç yorum yok: