6 Ekim 2010 Çarşamba

Yöntem!

'İnönü ve Seyrantepe'nin ismi değişemez' 

 

NTV Spor
GSGM'den Beşiktaş ve Galatasaray'ı yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Yunus Uçar, "İnönü Stadı ile Seyrantepe Stadı'nın mülkiyeti bizde, 49 yıllığına kiraya vermişiz. Yönetmeliğe göre Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayıyla gerçekleşebilir" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapımı devam eden stadına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) sormadan isim veremeyeceğini, BJK İnönü Stadı'nın isminin de GSGM'den izin alınmadan değiştirilemeyeceğini söyledi.

Akgül, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, GSGM'nin ''Gençlik ve Spor Tesislerine Ad Verme Yönetmeliği''ne göre, Genel Müdürlüğün mülkiyetinde olan spor tesislerinin isminin belirlenmesi ya da değiştirilmesi için Genel Müdürlüğün izninin alınması gerektiğini bildirdi.

Yönetmeliğe göre, isim değişikliğinin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü'nün teklifi ve Bakan'ın onayıyla gerçekleşebileceğini ifade eden Akgül, ''Genel Müdürlüğün Gençlik ve Spor Tesislerine Ad Verme Yönetmeliği gayet açık. GSGM'den izin alınmadan isim verilemez ya da isim değişikliği yapılamaz. BJK İnönü Stadı ile Galatasaray Seyrantepe Stadı'nın mülkiyeti bizde, 49 yıllığına kiraya vermişiz. Yönetmeliğe göre isim verilmesi ve isim değişikliği Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayıyla gerçekleşebilir. Onların alacağı parada gözümüz yok, ancak bizden izin almadan isim değişikliği yapamazlar'' dedi.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İMKB'ye yaptığı açıklamada, BJK İnönü Stadyumu'nun isminin 2 dönem için ''Fi-Yapı İnönü Stadyumu'' olarak kullanılacağını bildirmişti.
Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapımı devam eden yeni stadının ismi ise ''Türk Telekom Arena'' olarak açıklanmıştı.
 _____________________________________________________________________________
Eleştirmeden önce teşekkür edelim Yunus Akgül'e.Spor Servisi programına canlı bağlanıp olayı açıklığa kavuşturdu ve ortada bir sorun olmadığını, sadece kulüplerin yönetmeliğe uymaları gerektiğini ve yazılı resmi başvurular sonrası kulüplere hiçbir zorluk çıkarılmayacağını özellikle belirtti.Buraya kadar bir sorun yok.
Şimdi gelelim eleştireceğimiz noktaya. Yunus Akgül bu uyarıyı neden basın üzerinden yaptı?
Neden kulüplerle doğrudan görüşerek bilgilendirme yoluna gitmedi'de basın üzerinden sanki ültimatom verir gibi bir yol seçti? Medya içindeki Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım hakimiyeti gün gibi ortadayken, Galatasaray düşmanlığı son zamanlarda yine iyice ayyuka çıkmışken, anti Galatasaray medyası Galatasaray'ı eleştirmek ve yaralamak için fırsat kollarken ellerine böyle bir malzeme vermenin manâsı nedir? Bu stadın isminin Türk Telekom Arena olacağı neredeyse 1 buçuk yıldır belliyken, anlaşmanın açıklandığı günden bu yana Türk Telekom Arena ile ilgili tüm tanıtım ve reklamlarda bu isim kullanılırken neredeydiniz sayın Akgül?
İş sona yaklaşınca mı aklınız başınıza geldi?

Hiç yorum yok: