5 Ocak 2012 Perşembe

Piri Reis...


Scott Piri. ABD'li performans uzmanı. O'nu bloga taşımamızın sebebi ise, bu sezon içerisinde Galatasaray'da göreve başlamasının ardından, futbol takımında ve gelişim süreçleri devam eden başta Semih, Emre Çolak gibi genç oyuncularımızda gözle görülen performans ve kondisyon artışı. Scott Piri'nin Türkiye ile ilk tanışması, 2008 öncesi milli takım'ın başında Fatih Terim'in olduğu dönemde, Ay yıldızlılar için çalışmaya başladığı günlere denk gelir.

3. olduğumuz Avrupa Şampiyonası öncesi, takımla birlikte İsviçre'ye giden Piri'nin çalışma programının ve hem tüm takım hemde oyuncular için hazırladığı ekstra/bireysel antremanların katkısını, uzatmalar dahil son saniyeye kadar maçı bırakmayan bir takım izleyerek görmüştük. Piri bugün aynı çalışmaları Galatasaray futbol takımı için yapıyor ve takımın, ekstra çalışmalar etkisini göstermeye başladıktan sonra gözle görülür şekilde sergilediği performans ortada. Ancak o'nun katkısının asıl değerlendirilmesi gereken nokta genç oyuncuların performansındaki yükseliş. Özellikle Emre Çolak, deplasmandaki Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girip sergilediği performansla formayı aldı, ancak kondisyonu 90 dakikayı çıkaracak seviyede değildi.

Gençlerbirliği maçından sonra oynadığı maçlarda 80'li dakikalarda oyundan alınan Emre, son oynanan İBB maçında 90 dakikayı tamamladı. 4 maçta zirve yapan kondisyon ve dayanıklılık performansının perde arkasındaki isim Scott Piri'nin, A2 takımdan A takıma yükseltilen ve son zamanlarda taraftarlarca da sık sık konuşulan Mertan Caner Öztürk'le de Fatih Terim'in talimatıyla özel olarak ilgilendiğini belirtelim ve geleceğe umutla bakmaya devam edelim.

Scott Piri'nin bağlı olduğu şirket ABD'li Core/Atletes Performance adlı şirket. Burada şirketin internet sitesinde kendisiyle ilgili bilgiler var. Geçmişte profesyonel olarak futbol da oynamış olan Piri'nin, TFF'nin Tam Saha dergisine verdiği röportaj ve Galatasaray Sözlük'te açılan başlıkta hakkında yazılanlarda okunması gerekenlerden. Dilerim Piri uzun yıllar bizimle çalışmaya devam eder ve katkısı yalnızca futbol takımıyla sınırlı kalmaz.

Hiç yorum yok: