2 Nisan 2011 Cumartesi

Nereden Vursak Kârdır Mantığı...

Derya Büyükuncu'yu tanımayanınız yoktur. Bu ülkenin yetiştirdiği en büyük yüzücüdür kendisi. Türk yüzmesi denildiğinde ilk akla gelen figürdür.Kendisi ve başarıları ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Derya, son birkaç yıldır iyi, başarılı ve o' nun  derecelerini yapabilecek bir yüzücü çıkaramayan başta Yüzme federasyonu olmak üzere, yüzme sporu çevreleri tarafından adeta darağcına çıkarıldı. Yüzme federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevkedilen Derya'nın lisansı'da iptal edildi. Yüzme çevreleri ise bugünlerde başka bir konuyu, Derya'nın doping ihbarını konuşuyor. İddialara göre Derya Büyükuncu "Türk sporcularda doping var" deyip Türkiye'yi Fransa'ya ihbar etti. Geçen hafta Fransa'da düzenlenen 'Fransa Açık Yüzme Yarışmaları esnasında Fransa Yüzme Federasyonu, 'derya.buyukuncu@hotmail.com' adresinden kendilerine ulaşan ve Ömer Arslanoğlu, Arda Gürdal, Güven Duran, Buse Günaydın, Burcu Dolunay, Melisa Akarsu ve Hazal Sarıkaya'da doping maddesi bulunduğunu ihbar eden e-postayı Türk yetkililere gösterdi. Haberin devamını ve iddiaların ayrıntılarını buradaki sayfada bulabilirsiniz.

Şimdi gelelim iddiaların kafalarda oluşturduğu soru işaretlerine.

1- Derya madem gizlice böyle birşey yapacaktı neden ihbarı kendi adını ve soyadını içeren bir mail adresiyle yaptı?

2- Artık yüzme kariyerinin sonuna gelen ve iyiden iyiye yüzmeden koparak farklı alanlarda kendine yeni bir dünya kurmaya başlayan Derya böyle birşeye neden ihtiyaç duysun?

Ben, son örneğini FCN Blog'un  "Tarafsız değil, Fenerbahçe’li spor kanalı; NTVSpor" başlığında verdiği gibi bu haberin de, son zamanlarda iyice azıtan yandaş medyanın Galatasaray'a ve o' nun sporcularına zarar verebilmek maksadıyla yapılmış olduğunu düşünüyorum.Yorum sizlerin.

1 yorum:

mikail dedi ki...

öncelikle olaylara objektif olarak baktığınız iç,in size çok teşşekkür aderim.böyle büyük sporcular zor yetişmiyor büyük fedakarlıklar ve özveri gerktren sporculara bu denli asılsız suçlamalarla itaam etmeleri beni ve benim gibi örnek alğmız bir sporcu olan DERYA BÜYÜKUNCUYU DERİNDER ÜZMÜŞ VE SİZİN GİBİ sporcularn haklarna ship çıkan gazeteciler olduğunu görmek bize sahipsiz olmadığınızı gösterip özgüveb veryo sizlere çook teşşekkür edyorum başarlarnızn devamını dilyorum