14 Ocak 2014 Salı

Rubens...



İnternet dünyasında son yıllarda popülerliği giderek artan liste siteleri var. Çeşitli kategorilerde, çeşitli konularda listeler hazırlayıp, işin içine biraz da komiklikler şakalar falan :) ekleyip takipçilerinin beğenisine sunuyorlar. Bunlardan en popüleri ise listelist.com adlı site. Benim de hemen hemen hergün uğradığım listelist.com' da bugün denk geldiğim, "İkinci Adamların En Güzeli Rubens Barrichello’yu Sevmeye Sebep 19 Nokta" başlıklı listeyi görünce bloga taşımadan edemedim. Fanatik bir Ferrari taraftarı olarak Formula 1' i artık eskisi kadar yakından takip edemesem de, Rubens' li Ferrari yılları benim için her zaman unutulmaz kalacaktır. Bu güzel listeyi aşağıya aynen aktarıyorum.

____________________________________________________________________________________________

Gelmiş geçmiş en iyi ikinci adam olarak hafızalarımıza kazınan, adeta mahalleden bir ağabeyimiz gibi sempatik bir ifade sahibi efsane pilot Rubens Barrichello! Brezilyalı ağabeyin aşağı yukarı hayatımıza girişi Ferrari’de yarıştığı 2000-2005 sezonlarına denk gelir. O yıllarda motor sporlarına daha çok ilgi vardı ülkede, bazı kanallar sırf Formula 1 ya da Dünya Rallisi’ni değil neredeyse Nascar’ı, IndyCar’ı bile yayınlardı. Hey gidi günler.


Brezilya denilince çoğumuzun aklına artık sadece futbol gelse de sadece Barrichello değil belki de gelmiş geçmiş en efsane pilotlardan Ayrton Senna’yı da çıkartmış bir ülkeden bahsediyoruz.

F1 tarihinin en tecrübeli pilotu


Barrichello’nun en büyük başarısı istikrar ve sabrından gelir. Formula 1 tarihinin en tecrübeli pilotu ünvanını neredeyse kırılamayacak derecede yüksek rakamlarla elinde tutmaktadır.

F1 kariyeri 1993′te Jordan’da başladı.



Ardından Stewart, Ferrari, Honda, Brawn ve Williams gibi takımlarda devam etti, 2012′de ise IndyCar’a geçerek Formula 1 serüvenini tamamladı. “F1 benim için çok erken bitti” cümlesini kuran Brezilyalı arkasında şu imzayı bırakmıştır: 326 yarış, 658 puan, 11 galibiyet, 68 podyum, 14 pol pozisyonu, 17 en hızlı tur zamanı.


F1 tarihinin en çok üçüncülük alan ismi


Sanılanın aksine Formula 1 tarihinin en çok ikincilik değil en çok üçüncülük alan pilotu ünvanına sahip, çünkü Michael Schumacher hem en çok birinci hem de en çok ikinci olan pilot ünvanını elinde tutuyor.

Schumacher’e yol ver…


Kendisiyle ilgili hafızalara en çok kazınan olaylardan biri 2002 Avusturya Grand Prix’inde takımdan gelen talimat üzerine kendisi 1. sıradayken Schumacher’e yol vererek 2. olmasıdır.

Bu senin hakkındı


Schumacher ise podyumda onu birinci sıraya ittirerek, kendisine edilen milyonlarca küfrün etkisini azaltmaya çalışmıştır.

Yağmur çamur fark etmez



Kendisiyle ilgili en güzel hatıralarımızdan biri herkesin yağmur lastikleri taktığı bir yarışta lastik değiştirmeden yarışı sürdürüp kazanması.

Doğru düzgün sürün şunu


Isınma turlarında lastikleri ısıtacağım diye sürekli zikzak çizmeden sakin sakin gitmesi de onun ağırbaşlı tavrını ortaya koyar.

İnanın çocuklar


18. başladığı yarışı ilk sırada, 21. başladığı yarışı da ikinci sırada bitirmişliği vardır.

Önce sağ ayakla gireceksin


Kendisiyle ilgili bir diğer enteresan nokta ise F1 pilotları arasında sağ ayağıyla fren yapan tek isim olması.

“Rubens’le seyahat edene kadar otomobil kullanmayı bildiğimi düşünüyordum. Artık bu konuda hiçbir şey bilmediğimi biliyorum.”


Bu sözler 360 Modena ile atılan bir turun ardından F1 Racing Team’den Tom Clarkson’a ait.

Katıldığı 11 Brezilya Grand Prix’ini tamamlayamadı


Konu memleketi Brezilya’ya gelince ise yarışçının talihsizlikleri diz boyu.

Tamamladıklarında da sadece bir kere üçünü olup podyuma çıkmış.Tahmin ediyoruz ki bu Ayrton Senna’ya duyduğu saygıdan.


Söker atarım o direksiyonu!
2010′da Monaco’daki yarışta yaptığı kazanın ardından direksiyonu araçların geçtiği yola atması çok tepki toplamıştır.

Konuyla ilgi dediği şey:



“Senna kaza yaptığında tek istediğimiz direksiyonu fırlatıp atmasıydı.” olmuştur.

“Buradan F1 pilotu çıkar mı?”


Geçtiğimiz günlerde bir vesileyle Antalya’ya yolun düşen yarışçı, gazetecilerin “Buradan F1 pilotu çıkar mı?” sorusuna, “Gelirken ters yöne girmiş bir kamyon gördüm, buradan da yarışçı çıkar.” diye cevap vermiştir.

Seni seviyoruz Barrichello!



İstikrar timsali, kalender, gönüllerin birincisi.

Kaynak: Listelist.com




Hiç yorum yok: