29 Mart 2013 Cuma

Turkuaz Rekabet...



Yine geldi bir Tour of Turkey vakti. Her yıl heyecanla beklediğim organizasyon bu yıl 21 Nisan'da Alanya - Alanya etabıyla başlayacak 28 Nisan tarihinde İstanbul / Asya - Avrupa etabıyla son bulacak. Geçen yıl başlayan, önceki rotanın tersine gidilmesi değişikliği bu yıl da uygulanıyor.

Geçen yıl, İstanbul'un Avrupa spor başkenti olmasından mütevellit, şampiyonanın İstanbul'da bitmesi daha uygun görülmüştü. Bu yıl da 2020 olimpiyat oyunları adaylığı dolayısıyla aynı uygulama devam edecek. Yerinde bir karar olduğunu söylemek gerek. Şampiyonanın bu yıl ki sloganı da, başlıkta yazdığımız gibi "Turkuaz Rekabet."

Geçen yıl, şampiyonayı kazanan Konya Torku Şekerspor Vivelo sporcusu İvailo Gabrovki bizi bir hayli mutlu etmişti. Çünkü Türkiye'nin düzenlediği neredeyse yarım asırlık bu organizasyonu, bir Türk takımının sporcusunun kazanması büyük bir başarı, Konya ekibi için de inanılmaz bir reklamdı. Ancak geçtiğimiz günlerde Gabrovski'nin doping yaptığı gerekçesiyle derecelerinin ve birinciliğinin alınması tam bir şok etkisi yarattı.

Konya ekibi bu yıl ki yarışa bu cezanın gölgesinde başlayacak bir nevi. Bakalım Turkuaz, kırmızı, beyaz ve yeşil mayoları bu yıl kimlerin üzerinde göreceğiz. Her geçen yıl katılan takım sayısının arttığı ve bu yıl 25 takımın katılacağı şampiyona ile ilgili tüm bilgileri resmi web sitesinden ve twitter hesabından takip edebilirsiniz. Şampiyonanın yayını da, yine her yıl olduğu gibi TRT Spor'dan ve son 6 yıldır olduğu gibi Eurosport'tan canlı olarak yapılacak.


Hiç yorum yok: