21 Nisan 2012 Cumartesi

Pedallara Basıyoruz...


Futbol ve basketbol dışında, her sene merakla ve sabırsızlıkla beklediğim spor organizasyonları vardır. Formula 1, Avrasya Maratonu, tam 135 yıllık Wimbledon vs. Tour of Turkey / Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu da bunlardan biri. Organizasyonun son yıllardaki yükselişi, uluslar arası ilginin artışı, yayın kalitesi, katılan takım sayısının artışı; ki birkaç takım uluslar arası bisiklet dünyasının büyükleridir. Tabii son olarak etaplara da değinmek gerek. Dayanıklılık konusunda sporcuları had safhada zorlayan etaplara sahibiz diyebiliriz açıkçası. 2.HC (futbol deyimiyle dünyanın 2. büyük kupası) kategorisinde olduğumuzu ve Tour de France, İspanya Bisiklet Turu gibi yarışların olduğu 1.HC kategorisine çok yakın olduğumuzu söylemekte fayda var.


Neyse lafı uzatmayalım, 2012 yarışı geldi çattı efendim. Heyecan yarın başlıyor. 29 Nisan'a kadar sürecek. 25 takımın katıldığı organizasyon bu yıl, önceki yıllarda olduğunun tam tersi güzergahta yapılacak. Daha önce İstanbul'da başlayıp Alanya'da biten yarış, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti olması ve buna dikkat çekilmesi düşüncesiyle Alanya - Alanya etabıyla başlayıp İstanbul - Avrupa'dan Asya'ya Geçiş etabıyla bitecek. Güney kıyılarını ve Ege'yi boydan boya geçecek olan bisikletçiler, finişi boğaz köprüsünden, bir kıtadan diğerine geçerek yapacaklar. Bakalım 1 hafta sonunda Turkuaz, Kırmızı, Yeşil ve Beyaz mayolar kimlerde kalacak?





Organizasyonun tv yayıncısı aynı. Her yıl olduğu gibi yurtdışında Eurosport, Türkiye içinde ise TRTSpor ortak yayınla yarış heyecanını spor severlere aktaracak. Turla ilgili her türlü bilgiye Tour of Turkey 2012 Resmi İnternet Sitesi'nden ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

Taner Yılmaz dedi ki...

güzel yazı tebrikler ama eğer 1.hc olayına geçersek güzel olacak hala en iyi takımları getirtemiyoruz sanırsam bmc gelmedi ..