1 Haziran 2011 Çarşamba

Beklenen Oldu


Dünya Anti Doping ajansı WADA'nın akreditasyon verdiği kontrol
merkezlerinden biri olan Hacettepe Doping Kontrol Merkezi, Diana Taurasi'nin Fenerbahçe'de oynadığı dönemde imza attığı doping
skandalı sonrası tartışılır hale gelmişti. Taurasi ile birlikte 4 sporcu
hakkında yanlış analiz yapıp yanlış rapor yazan merkezin, skandal yanlış doping raporu sonrası iki üst düzey kadın basketbolcu ülkeden ayrılmıştı. Hacettepe Doping Kontrol merkezi'nin akreditasyonunun WADA tarafından askıya alınacağı da o dönemde konuşulan konulardan biriydi. İşte o askıya alma işlemi önceki gün gerçekleşti ve WADA, merkezle ilgili soruşturma tamamlanana kadar akreditasyonu ucu açık olarak askıya aldı.Haberin ayrıntıları şurada.

Haber ve durum böyle.Gelelim benim kafama takılan noktaya.Soruşturmanın nasıl tamamlanacağı belli değil elbette ama, seçenekler arasında WADA'nın merkez'in yetkilerini tamamen elinden alabileceği, bir başka deyişle merkezin kapanabileceği de var. Şimdi; önümüzdeki 2 yıl içinde ilk akla gelen, 2 Avrasya Maratonu, 2 Tour of Turkey, Mersin Akdeniz Oyunları, ATP World Tour Tenis Turnuvası ve birkaç farklı organizasyonun daha gerçekleştirileceği ülkemizde bir doping kontrol merkezinin olmaması büyük sıkıntı yaratır.Sonuçta hatayı yapan merkez değil o merkezde çalışan personel olduğuna göre, cezalandırılması gerekenler o'nlardır diye düşünüyorum ve merkezle ilgili kapatmaya yönelik kararın çıkmayacağını temenni ediyorum.Umarım bu konuda bizi savunacak olan yetkililerimizde bu durumun üzerine gider.

Hiç yorum yok: