12 Ocak 2012 Perşembe

Daha 17...


Üzücü haber bugün düştü ajanslara. Kayak milli takımı sporcusu olan 17 yaşındaki Aslı Nemutlu, Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini yarışlarına katılmak için bulunduğu Erzurum - Palandöken'de, antreman sırasında düşerek ağır yaralandı. Ancak, hastaneye kaldırılan genç sporcumuz ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybetti. Gelen haberlere göre, Aslı Nemutlu'nun iniş sırasında kayaklarından biri çıktı. Saat 11.00 sıralarında meydana gelen kazada dengesini kaybederek düşen ve metrelerce sürüklenen Aslı Nemutlu, hızla plastik ağ bariyere çarptı. Aslı'nın ölümüyle sarsılan arkadaşları, antrenörleri ve ailesine sabırlar, genç sporcumuza da Allahtan rahmet dileriz. Haberin ayrıntıları burada.

Güzel Formalar 3...


Daha önce 1 ve 2'sini yayınladığımız Güzel Formalar serisinin 3. süne Samsunspor formasıyla devam ediyoruz. Kırmızı-beyaz çubuklu formanın yaka ve kollarında siyah detaylar var. Ayrıca forma sponsoru olan Errea firması, logosunu yine siyah renk kullanarak kollara basmış. Bu da formaya hareket katmış. Çek şu formanın altına siyah şortu. Çorapta kırmızı yada beyaz. Her ikisi de olur ama kırmızı daha şık durur. Aşağıda gördüğünüz gibi benzer bir kombinasyonu İngiltere'de Southampton kullanıyor.


11 Ocak 2012 Çarşamba

Futbol'un Kirli Yüzü(!)


Bir alttaki postta Fernandes'in şahane fotoğrafı, üzerinden fazla geçmeden denk geldiğimiz şu kare."Bırakın futbol yalnızca böyle kirlensin" dercesine...

Fernandes...


Foto muhabirleri spor sahalarının en zor ama bir o kadar da keyifli işini yapan insanlardır. Ara sırada böyle muhteşem kareler yakalayıp bize eşsiz göz zevki fırsatları sunuyorlar.

Yer :İnönü Stadı, Yeni Açık Tribün sağ köşe gönderi.
Kanatlarını açıp havalanmak üzereymiş gibi objektife yakalanan da tabii ki Manuel Fernandes.

Çünkü Sen Ali Sami Yen' din...



Daha doğduğunda Ali Sami Yen diye fısıldadı kulağına o “ses” adını…
Bir babanın çocuğuna vasiyeti gibi, Ali Sami Yen dedi…
Sami Yen dedi… Yen dedi…
Yen dedi yendin…Yendin bu alemde yenilecek ne varsa birer birer…
Önce ümitsizliğimizi yendin…
“Galatasaray’ın olduğu yerde umut hep vardır” diyerek yendin…
Yendin işte…
Takarken altı kez krallık tacını, gururu taç yaptın başlarımıza,
Ve fakat kralların kibrini yendin o müthiş tevazunda…Yendin…
Tıpkı, “Sevenleri üzmeyelim baba” dediğinde,
Renklerin paraya esaretini yendiğin gibi…Yendin bir kere daha…
Çanakkale’deki kınalı kuzulardan mirasdı başkaldırışın yedi düvele.
Kurtuluş savaşına taşınan mermilerin ışıltısıyla,
Yendin bu topraklarda karanlığı en umutsuz zamanda.. . Yendin…
Milan’ı, Manchester’ı sildin devler liginden en mağrur anlarında…
Barselona’yı, Real Madrid’i devirdin,yendin…Yendin…
Açıldıysa ilk sen açtın bu ülkenin kapılarını Avrupa’ya…
Sen getirdin tarihin en büyük şeref madalyasını bu coğrafyaya.
Ülkemin yüzyıllık yalnızlığını yendin dünyada…
Duyuldu adın Cezayir’den Çin’e, Kenya’dan Arjantin’e,
Kimsesizliğimizi yendin bir anda…Yen dedi yendin…
Yendin bu dünyada yenilecek ne varsa birer birer , yendin…
Çünkü… Sen… Ali Sami Yen’din…
Şimdi, gidiyoruz işte…
Çığlıklarımızı, hasretimizi ve göz yaşlarımızı bırakıp çimlerine,
Kahraman ruhunu ödünç alıp götürüyoruz gittiğimiz yere,
Adını yazmak için yepyeni zaferlere…


_______________________________________

Parmaklarım gözyaşlarımı silmekle meşgul şu an.

Stalker...


Saat sabahın 3'ü olmuş ama, bu saatte bana bu postu yazdıran blogu ve sahibini, bizi takip eden ve blog okumayı sevenlere duyurmazsak olmaz. "...Milan gibi bir takımın brütal varlığı..." gibi, laci takım elbise şıklığında janti laflar edebilenlerin yazıları okunmalı. Lappappa Blogun sahibi Lappap üstad duyurdu sağolsun. Sayesinde okunacaklar listesine bir blog daha ekledik. Stalker.21.blogspot.com. Sahibi Alp Çolak. Takipte kalın.

7 Ocak 2012 Cumartesi

Bugün Günlerden Galatasaray...


Bugün günlerden Galatasaray, hemde dolu dolu.

13:00 Engelsiz Aslanlar İzmir deplasmanında, 15:00 Kadın voleybol takımımız Fenerbahçe derbisi için sahada... 17:00 Mahmuti'nin Aslanları Erdemir deplasmanında ve son olarak İmparator'un askerleri saat 19:00'da Samsun deplasmanında. Filedeki derbi Sports Tv'den, Galatasaray Medical Park'ın Erdemir ile oynayacağı maç ise Lig TV3'ten naklen yayınlanacak.

5 Ocak 2012 Perşembe

Piri Reis...


Scott Piri. ABD'li performans uzmanı. O'nu bloga taşımamızın sebebi ise, bu sezon içerisinde Galatasaray'da göreve başlamasının ardından, futbol takımında ve gelişim süreçleri devam eden başta Semih, Emre Çolak gibi genç oyuncularımızda gözle görülen performans ve kondisyon artışı. Scott Piri'nin Türkiye ile ilk tanışması, 2008 öncesi milli takım'ın başında Fatih Terim'in olduğu dönemde, Ay yıldızlılar için çalışmaya başladığı günlere denk gelir.

3. olduğumuz Avrupa Şampiyonası öncesi, takımla birlikte İsviçre'ye giden Piri'nin çalışma programının ve hem tüm takım hemde oyuncular için hazırladığı ekstra/bireysel antremanların katkısını, uzatmalar dahil son saniyeye kadar maçı bırakmayan bir takım izleyerek görmüştük. Piri bugün aynı çalışmaları Galatasaray futbol takımı için yapıyor ve takımın, ekstra çalışmalar etkisini göstermeye başladıktan sonra gözle görülür şekilde sergilediği performans ortada. Ancak o'nun katkısının asıl değerlendirilmesi gereken nokta genç oyuncuların performansındaki yükseliş. Özellikle Emre Çolak, deplasmandaki Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girip sergilediği performansla formayı aldı, ancak kondisyonu 90 dakikayı çıkaracak seviyede değildi.

Gençlerbirliği maçından sonra oynadığı maçlarda 80'li dakikalarda oyundan alınan Emre, son oynanan İBB maçında 90 dakikayı tamamladı. 4 maçta zirve yapan kondisyon ve dayanıklılık performansının perde arkasındaki isim Scott Piri'nin, A2 takımdan A takıma yükseltilen ve son zamanlarda taraftarlarca da sık sık konuşulan Mertan Caner Öztürk'le de Fatih Terim'in talimatıyla özel olarak ilgilendiğini belirtelim ve geleceğe umutla bakmaya devam edelim.

Scott Piri'nin bağlı olduğu şirket ABD'li Core/Atletes Performance adlı şirket. Burada şirketin internet sitesinde kendisiyle ilgili bilgiler var. Geçmişte profesyonel olarak futbol da oynamış olan Piri'nin, TFF'nin Tam Saha dergisine verdiği röportaj ve Galatasaray Sözlük'te açılan başlıkta hakkında yazılanlarda okunması gerekenlerden. Dilerim Piri uzun yıllar bizimle çalışmaya devam eder ve katkısı yalnızca futbol takımıyla sınırlı kalmaz.

3 Ocak 2012 Salı

Ahmet Bali'ye Destek...


2012'ye güzel girdik demeye kalmadı, tatsız haberler gecikmeden gelmeye başladılar sağolsunlar. Türkiye'de kulüpleri ve tribünleri sorgusuz sualsiz birleştiren tek bir olgu vardır. Yaşam mücadelesi. Bu kez mücadele eden siyah beyazlı renklere gönül vermiş genç kardeşimiz Ahmet Bali. Yaklaşık bir yıl önce böbrekleri, pankreası ve beyninde tümör tespit edildi Ahmet'in. Doktorlar ameliyat(lar)ın zorunlu olduğu teşhisini koydu. Ama ameliyat bedava değil elbette. 21 bin TL tutacağı hesaplanan ameliyatlar için, Ahmet'in sağlığına kavuşabilmesi için bir destek kampanyası başlatılmış durumda.
Kampanya'ya destek vermek için gerekli bilgilere ve hesap numaralarına buradan ulaşabilirsiniz. Haydi, Ahmet'e yalnız olmadığını hissettirelim.

1 Ocak 2012 Pazar

Hür Galatasaray Taraftarları


3 Temmuz'dan bu yana süre gelen olaylar silsilesinde, biz Galatasaray taraftarları her zaman doğrunun, adaletin savunucusu olduk. Suç işleyenlerin cezalarını çekmeleri için pek çok kez kampanyalar düzenledik. Ancak günler geçtikçe durum öyle bir hal aldı ki, çeşitli platformlardan, uluslararası üst kuruluşlara sesimizi duyurmaya çalışmak zorunda kaldık. İşte bu kampanyalardan bir yenisini daha, az önce Galatasaray Sözlük başlattı ve şimdiden GSFans.org ile GSBasket.org desteklerini açıkladılar. Yukarıdaki metinde de göreceğiniz gibi;

"Avrupa’ya hatta dünyaya meydan okuyan futbol takımları hayal eden bizlerin, UEFA ve FIFA tarafından “şikeci ülke” olarak damgalanması ve uluslararası rekabetten yıllarca dışlanması an meselesi olan Türkiye’nin içinde bulunduğu berbat açmaza duyarsız kalması beklenemez. Güzel ve yalnız ülkemize, en azından uluslararası spor arenasında hakkıyla sahip çıkması gereken herkesi de göreve çağırıyoruz."

diyen Galatasaray Sözlük'e bizde desteğimizi göstermek adına,"Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Galatasaray Taraftarları" ndan biri olduğumuz için bildiriyi yayınlıyor ve sizlerin de desteğini bekliyoruz.