19 Haziran 2011 Pazar

Kupa dediğin...


Bu yazıyı seri sona erdikten günler sonra, bir hayli geç yazmamın sebebi, bu aslanlara karşı hissettiklerimi tam olarak nasıl anlatacağımı bulmaya çalışıyor olmamdandır. GSFans.org | Teşekkürler Galatasaray Cafe Crown başlığımıza da yazdığım gibi;

Kupa dediğin, yıllarca müzede durup tozlanacak bir metal parçasıdır.Temsilidir.

Gönüllerde şampiyon olmak, şampiyon olmadan adını tarihe yazdırmak aynen bu şekilde olur. Değeri hiçbir şeyle ölçülemez, tarif edilemez.
Bu aslanlar YENİLMEZ ARMADA ünvanını sonuna kadar hakettiklerini dünya aleme gösterdiler. "YENİLMEZ ARMADA ne demek?" diye soran olduğunda dolu dolu cevabını verebileceğimiz, "işte budur YENİLMEZ ARMADA" diyebileceğimiz bir sezon yaşattılar bize.

Yüzlerce, binlerce kez helâl olsun. Şu anda bu aslanlara, koçların koç'u Oktay hoca'ya, Hakan Üstünberk'e ve o emsalsiz taraftara karşı neler hissettiğimi ancak şu videodaki sahne anlatır.

HELAAAAL OLSUUUUNNNN...


15 Haziran 2011 Çarşamba

"Deplasman'da Bir Maç" tan Daha Fazlası...


Galatasaray CC dün akşam, BBL final serisinde bir maça çıktı.Kağıt üzerinde serinin 5. maçı, Fenerbahçeli'lere göre ise şampiyonluk maçıydı. O kadar şampiyonluk maçıydı ki, o kadar eminlerdi ki salonu balonlarla bayraklarla falan süslemişlerdi. Maçtan sonra oyuncularımızın yaptığı "antreman için salona geldiğimizde salonun balonlarla süslenmiş olduğunu gördük.Bu bizi daha da motive etti" açıklaması bu işi ne kadar bilmediklerini, karşılarındaki takımı ne kadar ciddiye aldıklarını(!), rakiplerinin bu ülkeye basketbolu getiren kulübün temsilcisi olduğunu, YENİLMEZ ARMADA diye bir ünvana sahip olduğunu unuttuklarını ortaya koyuyordu. Sonuçta onlar tüm bu saçmalıkları ortaya koyarken biz onlara koyuverdik. Maç boyunca genelde skoru önde götüren aslanlar son periyotta biraz sıkıntı yaşamasına rağmen, takımına "rakiplerinin karşı koyamayacağı bir savunma yaptıran" koç Oktay Mahmuti, takımının son 49 saniyedeki 4 hücumun 2'sini gerçekleştiren Fenerbahçe'den 2 hücumda da sayı yememesini sağlarken, hücumda da takımına çok başarılı 2 set oynatarak son 2 hücumdan 3 sayı çıkarmasını bildi ve seriyi 3-2'ye getirerek Abdi İpekçiye taşıdı. Şimdi söz sırası yeniden bizde. Abdi İpekçi'deki son maçta seriyi 3-3 yaparak biraz daha dizlerini titretme şansımız var. Yaparız, biliyorum.
Çünkü Abdi İpekçi'de ki maç için satışa çıkan biletler bugün 30 dakika içinde tükendi.

Maçın ayrıntıları, oyuncularımızla koç Oktay Mahmuti'nin açıklamaları ve fotoğraflar için Resmi Site | Maç Sonu Raporu

Maça, oyuncularımıza dair görüşleriniz için GSFans.org | BBL Final Play Off 5.Maçı : Fenerbahce Ülker 71 - 72 Galatasaray Cafe Crown özel maç başlığımız

Gelecek maça dair görüşleriniz için GSFans.org | BBL Final Play Off 6.Maçı : Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker

8 Haziran 2011 Çarşamba

Kadın Tenisinin G-8'i Geliyor


Son yıllarda ülkemizde, popüler sporların çeşitli üst düzey resmi organizasyonları düzenleniyor. İşte o organizasyonlardan birisi, 25-30 Ekim tarihleri arasında Sinan Erdem'de düzenlenecek WTA Championship İstanbul. Teklerde dünyada en başarılı 8 kadın tenisçi, çiftlerde de en iyi 4 takımın kozlarını paylaşacağı ''WTA Championships İstanbul 2011''in tanıtımı önceki gün yapıldı. Bu yıl ve önümüzdeki 2 yıl Türkiye'de yapılacak olan organizasyonun tanıtım toplantısına dünyaca ünlü tenisçiler Jelena Jankovic, Vera Zvonareva ve Victoria Azarenka katıldı. Toplantının ayrıntıları şurada.
Şampiyonanın resmi internet sitesi'de budur. Ancak site İngilizce ve başka dil seçeneği yok.

Bu sezon müthiş grand slam maçları izlemiş, son olarak Fransa Açık
erkekler finalindeki müthiş Nadal-Federer mücadelesini soluksuz takip
etmiş ve Wimbledon'ı iple çeken biri olarak, kendi ülkemde düzenlenecek
bu organizasyonu tribünden izlemeyi çok isterdim. Dilerim İstanbul halkı ve Türk tenis severler o gün geldiğinde tribünleri tamamen doldurur ve şampiyonaya hakettiği ilgiyi gösterir.

Abdi İpekçi'de Sahne Zamanı!


BBL şampiyonluk mücadelesi, iki ezeli rakip arasında tüm heyecanıyla devam ediyor. Galatasaray Cafe Crown BBL play-off final serisinde pazartesi günü oynanan ikinci maçta rakibine 95-74 mağlup oldu ve seride 2-0 geriye düştü. Şimdi sahne sırası bizde.
Yarın Abdi İpekçi'de serinin üçüncü maçına çıkacak olan Galatasaray Cafe Crown'da tek hedef galibiyet. Başka bir deyişle seride tutunabilmek için kazanmak zorundayız. Abdi İpekçi'de ki maçlarda takımına kelimelerle tarif edemeyeceğim, destansı bir destek veren Galatasaray taraftarı bu maçtada tribünlerdeki yerini alacak. Zira Abdi İpekçi'de oynanacak her iki maçında biletleri tamamen tükendi. Ayrıca simasjasaitis.blogspot'un yazarı Hüseyin'in Twitter'dan verdiği bilgiye göre maçta güzel bir koreografi ve bir kaç sürpriz de olacak.

Maç önü bilgileri için Resmi Site | Maç Raporu sayfası'na bakabilir,
Görüşleriniz için GSFans.org| BBL Final Play Off 3.Maçı : Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker özel maç başlığımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu Tekerler 5 Çeker!


Belki pek çok insanın haberi yok ama, dün akşam Sinan Erdem'de müthiş bir maç oynandı. Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi şampiyonluk maçında Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Engelsiz Aslanlar 7+ sayı farkla kazanmaları gereken maçı, son çeyrekteki çılgın oyunlarıyla 67-46 kazandı ve üst üste 5. şampiyonluğuna ulaştı. Maçın ayrıntıları ve muhteşem kutlama fotoğrafları için Resmi Site | Maç Raporu Sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu o kadar değerli bir şampiyonluk ki; sezon sonundan itibaren aldıkları tuhaf kararlarla, icat ettikleri "play off olmayan play off" sistemi ile başta bizzat federasyon olmak üzere çeşitli kurumlar ve şahısların, dünkü maç oynanırken dahi sergiledikleri tüm engelleme çabalarına rağmen Engelsiz Aslanlar 2005 yılından bu yana önlerine çıkan her engeli devirerek şampiyon olma alışkanlığını sürdürdü. Aslanların maç sonrası sevinçleri görülmeye değerdi.Salona gelen 1000 kadar taraftarda o'nlara maç boyu destek verdi ve maç sonunda sevinçlerini paylaştı.

Engelsiz Aslanlar'da şimdi hedef daha önce üst üste 2 kez kazandıkları Kıtalararası Kupa şampiyonluğu. Yolları açık olsun. Gerçi şüphemiz yok, inanırlarsa o'nu da alır gelirler.


Maçla ve Engelsiz Aslanlar'la ilgili görüşleriniz için GSFans.org | Engelsiz Aslanlar Üst Üste 5. Kez Şampiyon başlığımıza uğrayabilirsiniz.

2 Haziran 2011 Perşembe

Unstoppables...


Çok net; GALATASARAY CAFE CROWN FİNALDE. Açıkçası bu maçı, bu takımı, bu oyunu ve bu taraftarı size nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim;
eğer dün o salonda euroleague yetkilileri falan olsaydı, kesinlikle maçtan sonra bize A lisansını sorgusuz sualsiz vermişlerdi.İnanın hiç abartmıyorum.

Maçla ilgili bilgiler ve fotoğraflar için Resmi Site | Maç Raporu sayfasını

Oktay Mahmuti'nin maç sonu açıklamaları için resmi sitenin ilgili sayfasını ziyaret edebilir, maçla ilgili yorumlarınız için GSFans.org | Finale Doğru: Galatasaray Cafe Crown 89 - 55 Banvit sayfasına uğrayabilirsiniz.

Finalde rakip Fenerbahçe. İlk 2 maç deplasmanda, Sinan Erdem'de. Ve uzun yıllar sonra şampiyonluğa hiç olmadığı kadar yakın, inanmış bir takım.

Yenilmez Armada için bayrakları hazırlayın beyler...

1 Haziran 2011 Çarşamba

Beklenen Oldu


Dünya Anti Doping ajansı WADA'nın akreditasyon verdiği kontrol
merkezlerinden biri olan Hacettepe Doping Kontrol Merkezi, Diana Taurasi'nin Fenerbahçe'de oynadığı dönemde imza attığı doping
skandalı sonrası tartışılır hale gelmişti. Taurasi ile birlikte 4 sporcu
hakkında yanlış analiz yapıp yanlış rapor yazan merkezin, skandal yanlış doping raporu sonrası iki üst düzey kadın basketbolcu ülkeden ayrılmıştı. Hacettepe Doping Kontrol merkezi'nin akreditasyonunun WADA tarafından askıya alınacağı da o dönemde konuşulan konulardan biriydi. İşte o askıya alma işlemi önceki gün gerçekleşti ve WADA, merkezle ilgili soruşturma tamamlanana kadar akreditasyonu ucu açık olarak askıya aldı.Haberin ayrıntıları şurada.

Haber ve durum böyle.Gelelim benim kafama takılan noktaya.Soruşturmanın nasıl tamamlanacağı belli değil elbette ama, seçenekler arasında WADA'nın merkez'in yetkilerini tamamen elinden alabileceği, bir başka deyişle merkezin kapanabileceği de var. Şimdi; önümüzdeki 2 yıl içinde ilk akla gelen, 2 Avrasya Maratonu, 2 Tour of Turkey, Mersin Akdeniz Oyunları, ATP World Tour Tenis Turnuvası ve birkaç farklı organizasyonun daha gerçekleştirileceği ülkemizde bir doping kontrol merkezinin olmaması büyük sıkıntı yaratır.Sonuçta hatayı yapan merkez değil o merkezde çalışan personel olduğuna göre, cezalandırılması gerekenler o'nlardır diye düşünüyorum ve merkezle ilgili kapatmaya yönelik kararın çıkmayacağını temenni ediyorum.Umarım bu konuda bizi savunacak olan yetkililerimizde bu durumun üzerine gider.